Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

1. Πώς μπορώ να παραλάβω ένα κοινόχρηστο ποδήλατο;

Η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου γίνεται εύκολα, σε ελάχιστο χρόνο ακολουθώντας απλά βήματα.

2. Πώς μπορώ να επιστρέψω ένα κοινόχρηστο ποδήλατο;

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου γίνεται εύκολα, σε ελάχιστο χρόνο ακολουθώντας απλά βήματα. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να επιστρέψετε το κοινόχρηστο ποδήλατο που χρησιμοποιήσατε, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης τηλεφωνικά (2310 943720) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

3. Ποιος είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος χρήσης ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου;

Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων [ΣΚΠ] Πάτρας είναι σύστημα βραχυχρόνιας χρήσης. Δεδομένου ότι η δυναμικότητα του συστήματος είναι περιορισμένη, είναι σημαντικό τα κοινόχρηστα ποδήλατα να χρησιμοποιούνται για το διάστημα που πραγματικά μας είναι απαραίτητα και στη συνέχεια να επιστρέφονται στους σταθμούς προκειμένου να είναι διαθέσιμα και σε άλλους χρήστες.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος χρήσης ποδηλάτου είναι 4 ώρες συνεχόμενης χρήσης. Καθυστέρηση παράδοσης του κοινόχρηστου ποδηλάτου μεγαλύτερη των 12 ωρών από την ώρα παραλαβής του από το σταθμό διάθεσης, θεωρείται ως περίπτωση κλοπής του κοινόχρηστου ποδηλάτου και θα δρομολογούνται οι προβλεπόμενες από τους όρους χρήσης και το νόμο διαδικασίες.

4. Στο σταθμό κοινόχρηστων ποδηλάτων δεν υπάρχουν διαθέσιμα κοινόχρηστα ποδήλατα ή ελεύθερες θέσεις πρόσδεσης. Τί να κάνω;

Πληροφορίες για τη λειτουργία των σταθμών κοινόχρηστων ποδηλάτων, τη διαθεσιμότητα ελεύθερων θέσεων στάθμευσης ανά σταθμό και τη διαθεσιμότητα κοινόχρηστων ποδηλάτων ανά σταθμό δίνονται σε πραγματικό χρόνο εδώ.

5. Τι πρέπει να προσέξω όταν παραλαμβάνω ένα κοινόχρηστο ποδήλατο;

Η λειτουργία του ΣΚΠ Πάτρας παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και οι επιμέρους εξοπλισμοί – όπως τα κοινόχρηστα ποδήλατα – ελέγχονται καθημερινά, ώστε να παραδίδονται σε καλή κατάσταση προς ασφαλή χρήση.

Παρόλα αυτά, πριν χρησιμοποιήσετε ένα ποδήλατο, θα πρέπει να ελέγχετε τη δυνατότητα να σας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σας.

Τα κύρια σημεία που θα πρέπει να ελέγξετε προτού παραλάβετε ένα ποδήλατο είναι τα εξής:

  • Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών.
  • Περιστρέψτε τους τροχούς αργά και ελέγξτε για χαρακιές στο πέλμα και τα πλαϊνά.
  • Ελέγξτε ότι και οι δύο τροχοί είναι κάθετοι και βιδωμένοι στις υποδοχές του πιρουνιού και του σκελετού.
  • Πιέστε τις μανέτες φρένου. Ελέγξτε οπτικά τα καλώδια και βεβαιωθείτε ότι η κίνηση της μανέτας μεταδίδεται ομαλά στα φρένα μέσω των συρμάτων.
  • Ελέγξτε ότι η σέλα και ο λαιμός τιμονιού είναι ευθυγραμμισμένα με τον επάνω σωλήνα του σκελετού και αρκετά σφιγμένα, ώστε να μην μπορείτε να τα περιστρέψετε.

Στην περίπτωση που το κοινόχρηστο ποδήλατο παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα, παρακαλείσθε να το επιστρέψετε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος από την παραλαβή στον πλησιέστερο σταθμό, να το ασφαλίσετε δηλώνοντας την ύπαρξη βλάβης (επιλογή οθόνης: NO/ΟΧΙ) και να παραλάβετε κάποιο άλλο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης τηλεφωνικά (2310 943720) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και να δηλώσετε την βλάβη.

6. Το κοινόχρηστο ποδήλατο που παρέλαβα παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και είμαι μακριά από τον σταθμό ενοικίασης. Τι να κάνω;

Στην περίπτωση που το κοινόχρηστο ποδήλατο που έχετε παραλάβει εμφάνισε κάποιο πρόβλημα και βρίσκεστε μακριά από κάποιον σταθμό, επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα υποστήριξης τηλεφωνικά (2310 943720) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για να δηλώσετε τη θέση σας και το πρόβλημα και να λάβετε οδηγίες.

7. Δεν μπορώ να επιστρέψω το κοινόχρηστο ποδήλατο στο σύστημα. Τί πρέπει να κάνω;

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να επιστρέψετε το κοινόχρηστο ποδήλατο που παραλάβατε σε καμία βάση πρόσδεσης του σταθμού όπου βρίσκεστε, επικοινωνήστε άμεσα με το τμήμα υποστήριξης τηλεφωνικά (2310 943720) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) για να δηλώσετε την αδυναμία αυτή και να λάβετε οδηγίες.

8. Διαπίστωσα κάποια δυσλειτουργία στο ΣΚΠ Πάτρας ή ενέργεια βανδαλισμού. Τί να κάνω;

Παρακαλούμε να το αναφέρετε επικοινωνώντας ΑΜΕΣΑ με το τμήμα υποστήριξης τηλεφωνικά (2310 943720) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

σε καμία βάση πρόσδεσης του σταθμού όπου βρίσκεστε[A1]

 [A1]Παρακαλώ να προστεθεί αυτή η έκφραση